Domov » Zahrada » Jak vyrobit výškový plotostřih z převodovky brusky a šroubováku

Chcete-li odstranit přebytečné a suché větve ze stromů pomocí ručních nůžek, potřebujete žebřík nebo štafle a také spoustu času a fyzické námahy. Odebráním funkční převodovky ze staré brusky si můžete vyrobit mechanizované nůžky na živý plot, které ušetří čas, námahu a zajistí bezpečnou práci, protože nebudete muset lézt na stromy nebo lézt po žebříku.

Bude potřeba

Materiály:

• kulatá kovová tyč s vnějším závitem;
  • šestihranná hlavice se spojovacím čtyřhranem;
  • kovový pásek;
  • převodovka ze staré brusky;
  • plastové potrubí;
  • běžná matice;
  • řezný kovový kotouč.

Nástroje: svěrák, pilka, pilník, kladivo, měřicí a značkovací nářadí, bruska, vrtačka, plynový hořák, kulatá hladká tyč, kovová šneková svěrka atd.

Proces přeměny úhlové brusky na mechanizovaný křovinořez na dřevo

Pilkou na železo odřízněte z kulaté ocelové tyče s vnějším závitem kus dlouhý 130 cm.

Na jednom konci pomocí ručního kovového pilníku vytvarujeme malý úsek čtvercového průřezu, který velikostí a tvarem odpovídá spojovacímu čtverci hlavice nástrčného pouzdra.

Z plechu, do kterého vyvrtáme otvory, odřízneme tři úlomky a uprostřed je ohneme ve formě obdélníkových spon.

Na konci vstupního hřídele úhlové brusky vytvoříme šestihran odpovídající šestihranu nástrčné hlavy.

Vysoce kvalitní a odolné vrtačky na AliExpress se slevou - http://alii.pub/5zwmxz

Konec plastové trubky zahřejeme do změknutí a nasadíme na pás těla vrtačky. Po ustoupení vypočítané vzdálenosti od hrdla trubky vyvrtáme do její stěny otvor, pod který zevnitř vložíme matici, dočasně přilepenou ke konci kovové tyče. Matici přidržujte tyčí koaxiálně s otvorem a zašroubujte do ní boční rukojeť brusky z vnější strany trubky.

Do trubky ze strany hrdla vložíme závitovou tyč s nástrčnou hlavou. Jeho konec upneme do sklíčidla vrtačky. Zvon nasadíme na prstencový pás těla vrtačky a utáhneme šnekovou svorkou.

Konec vstupního hřídele zasuneme do šestihranu nátrubkové hlavy z otevřené strany trubky a připevníme skříň převodovky brusky k nátrubku plastové trubky pomocí držáků předem připravených z plechu.

Na výstupní hřídel převodovky brusky připevníme řezný kovový kotouč. Zapneme vrtačku a přesvědčíme se, že se kotouč otáčí a je připraven pracovat na odstraňování větviček a větví ze stromů ve stoje na zemi.

Kotouče s dlouhou životností pro úhlové brusky na AliExpress ve slevě - http://alii.pub/61bjly

Ovocný salát Ananas | Udělej si sám

Jak vyrobit kamennou zahradní plošinu vlastníma rukama

Domácí tlumič pro křovinořezy