Domov » Užitečné a zajímavé » Lifehacks a užitečné tipy » Jak vyrobit brutální kliku

Industriální nebo industriální styl zrodil techno. Všechny tyto styly se vyznačují brutalitou, rozsáhlým použitím kovu a ostrým přechodem z jedné formy do druhé. Pokud jste vyznavači tohoto trendu, pak s počátečními dovednostmi obráběče kovů vyrobíte kliku, která potěší a překvapí vaši rodinu a přátele.

Bude potřeba

K práci budete potřebovat pravidelné vyztužení a ocelové desky různých šířek a délek.

Musíte také připravit následující nástroje a vybavení:
  • dva úseky profilové čtvercové trubky;
  • lavicový svěrák;
  • bruska s nástavci;
  • kovový kartáč;
  • měřící nástroje;
  • kladivo a děrovač;
  • vrtat;
  • svařování;
  • ruční pilník na kov;
  • svorka atd.

Proces výroby rukojeti z kroucené výztuže

Z periodické výztuže daného průměru odřízneme čtyři stejně dlouhé segmenty a na koncích odstraníme ostré hrany a otřepy. Dodejte je lesku pomocí drátěného kartáče.

Uprostřed dvou úzkých ocelových plátů si vyznačíme čtverec a na jeho vrcholech naznačíme středy budoucích otvorů, které vyvrtáme vrtákem, ostré hrany uhladíme kovovým kartáčem.

Jednu desku upneme svisle do svěráku a do jejích otvorů vložíme kusy výztuže, na jejichž volné konce nainstalujeme druhou desku.

Na konec volné desky nasadíme kus čtvercové trubky a pomocí páky začneme desku otáčet ve směru hodinových ručiček. Pro usnadnění rotace nasadíme stejný kus trubky na druhý konec desky.

Provádíme několik otáček, jejichž počet závisí na fyzických schopnostech a délce pák. Téměř každý dospělý bude schopen udělat maximální otáčky. Výsledkem je rovnoměrné propletení jednotlivých prutů kolem sousedních.

Dojde-li při otáčení k posunu (ohnutí) tyčí v jednom směru, pak to napravíme úderem kladívka přes dřevěný trám na desku ve směru opačném k ohybu.

Pomocí měřicích přístrojů kontrolujeme vertikální a horizontální polohu stočených tyčí a dvou desek.

Upnutím desek jeden po druhém do svěráku odřízneme dva konce tyčí v rovině s vnější stranou desek a přivaříme je k deskám.

Pláty si označíme podle velikosti a přebytek odřízneme pomocí mlýnku. Ostré hrany zaoblíme ručním pilníkem na kov, rohy krátké strany bruskou.

Sestavu nainstalujeme dlouhou stranou desek na široký ocelový pás a odřízneme potřebnou délku podle značení, rohy a hrany také zaoblíme bruskou a pilníkem.

Označíme široký pás a naproti deskám symetricky nainstalovanou jednotku se zkroucenými tyčemi vyvrtáme dva otvory.

Také vyvrtáme čtyři otvory v rozích desky a vyvrtáme je z jedné strany. Vnitřní otvory vyvrtáme z opačné strany desky do větší hloubky.

Lištu s otvory připevníme do svěráku, na vnitřní otvory přiložíme montážní desky se zkroucenými tyčemi, zajistíme svěrkou a otvory je přivaříme k široké liště.

Svařovací plochy očistíme bruskou a klika dveří v techno stylu je připravena k použití.

Rukodělné techniky | Strana 34 | Udělej si sám

Připravujeme tu nejlahodnější a nejpřirozenější čokoládovou pomazánku

Vyrábíme rozpočtový odvodňovací systém pro střechu z kanalizačních trubek

TV stojan z PVC trubek | Udělej si sám