Domov » Užitečné a zajímavé » Lifehacks a užitečné tipy » 3 nové nápady pro domácího kutila

Mnoho problémů lze vyřešit pomocí triků a domácích zařízení. Nabízíme 3 nápady, které se budou hodit domácímu kutilovi nebo domácímu kutilovi. Opravdu to funguje a funguje to skvěle.

1. Pájecí tryska na plasty na plynovém hořáku

Pokud potřebujete připájet plast, můžete si vyrobit následující nástroj. Ze svorníku nebo šroubu M10 se odřízne kus závitu o délce 5 cm.

Na konci obrobku je proveden malý podélný řez, do kterého je přivařena ocelová deska 40x40 mm.

Jeho hranu je potřeba nabrousit jako dláto.

Na druhý okraj závitu se našroubuje matice a poté se přivaří do kusu trubky o délce 5-7 cm.Svar by měl trubku zcela zacpat.

Nakonec je třeba trubku navrtat z boku u druhého okraje, vyříznout závit do otvoru a zašroubovat do něj šroub.

V důsledku toho získáme trysku, která je upnuta na přenosný plynový hořák.

S takto horkou špachtlí můžete velmi rychle vyhladit a připájet poškození na plastu.

2. Magnet pro odstranění hardwaru z těžko dostupných míst

Je nutné vzít teplem smrštitelný bužírek o délce 30-50 cm, rozšířit její okraj a do vzniklé objímky vložit kulatou magnetickou tabletu.

Z rubové strany se do trubičky vkládá ohebný drát, načež se smršťovač zahřeje. Je nutné, aby rovnoměrně stlačoval magnet a drát.

Výsledný nástroj umožňuje uchopit hardware, který spadl do těžko dostupných míst. Bude to velmi užitečné pro automechaniky i pro ty, kteří se podílejí na opravách.

3. Oprava plynového hořáku

Pokud je odnímatelná příruba vašeho plynového hořáku zlomená nebo spálená, můžete ji vyměnit za domácí. K tomu je třeba vybrat matici, kterou lze místo toho našroubovat na závit hořáku. Poté vezměte šroub nebo čep se stejným závitem. Je potřeba to celé provrtat.

Na jedné straně je otvor zapuštěný.

Poté musíte na matici našroubovat čep nebo šroub ze strany zahloubení a připojit jej k hořáku. V důsledku toho můžete rozbitý hořák plně opravit.

5 tesařských životních triků, které si řemeslník musí všimnout - https://csn.washerhouse.com/5385-5-stoljarnyh-lajfhakov-masteru-na-zametku.html

Jak vyrobit reproduktor z bezdrátových sluchátek vlastníma rukama

Elektronika | Strana 41 | Udělej si sám

Vaření | Strana 10 | Udělej si sám