Domov » Stavba a opravy » Jak odstranit zamrzlou zátku z trubice s tmelem
Jak odstranit zamrzlou zátku z trubice s tmelem

Pokud silikonovou tubu po otevření delší dobu nepoužíváte, může tmel částečně ztvrdnout přímo v tubě ze strany výlevky. V tomto případě nebude vymáčknuta a pokud se ji pokusíte prostrčit silou, můžete zbraň ohnout nebo zlomit. Zvažme, jak můžete odstranit poškozený silikon, abyste zachovali schopnost vytlačit zbývající dobrý tmel z původní tuby. Tato metoda funguje také s akrylovými, silikátovými, bitumenovými, polyuretanovými tmely a tekutými nehty.

Potřebné nástroje a materiály:

• šroubovák nebo hřebík;
  • montážní nůž;
  • skotská.

Co dělat

Hubice se vyjme z trubice a tmel zamrzlý v jejím hrdle se zatlačí dovnitř šroubovákem nebo hřebíkem. Můžete také zkusit propíchnout vnitřní suchou zátku tmelu šídlem, abyste zjistili, jak hluboko zamrzl a zda má smysl se tím trápit.
Jak odstranit zamrzlou zátku z trubice s tmelem

Trubku musíte řezat co nejrovnoměrněji nožem blíže ke krku. Pokud je na něm nakreslená čára, můžete se po ní pohybovat, abyste nezkosili řez. Je lepší nepoužívat pilu na železo, protože udělá široký řez a do tmelu se dostanou plastové piliny.Trubka je naříznuta do kruhu, ale není doříznuta do konce asi o 1 cm.
Jak odstranit zamrzlou zátku z trubice s tmelem

Dále musíte trubku ohnout podél linie řezu. Složí se napůl, ale kvůli nerozříznuté části se nerozpadne. Tím se otevře přístup k zamrzlé zástrčce. Normální silikon, který na ní ulpí, se seškrábne a vloží zpět do tuby. Samotná zástrčka je odstraněna. Stačí do ní zasunout šroubovák a zatáhnout, hrudka snadno vyjede, jelikož byla na začátku odtržena ze strany výlevky.
Jak odstranit zamrzlou zátku z trubice s tmelem

Trubka bez zátky se dá zpět dohromady. Páska je navinuta podél linie řezu. Pro zvětšení plochy adheze jej musíte široce navinout.
Jak odstranit zamrzlou zátku z trubice s tmelem

Takto zrestaurovanou trubici lze vložit do těsnicí pistole a používat jako obvykle. Pokud je i jeho hubice naplněna zmrzlým silikonem, lze ji vyčistit zašroubováním dlouhého šroubu do dřeva ze strany závitu. Dále se šroub vytáhne kleštěmi spolu s blokádou.
Jak odstranit zamrzlou zátku z trubice s tmelem

Po naříznutí a zavedení vzduchu do trubky byste měli zkusit okamžitě použít většinu tmelů, protože rychle znovu ztvrdnou. Pokud je to silikon, pak s pečlivým obalem páskou vydrží měsíce. Hlavní věc není odstranit hubici, nechat kompozici v ní vyschnout a zachovat obsah tuby, protože je mnohem jednodušší ji vyčistit.

5+dva=
  1. Saša
    #1 Saša Hosté 5. června 2022 18:29
    Děkuji, moc to pomohlo, akorát jsem utěsnil škvíry v koupelně smajlík .

Vaření | Strana 18 | Udělej si sám

Aromatické sáčky - sáčky s bylinkami | Udělej si sám

Registrace v sociální síti pomocí virtuálního telefonního čísla pomocí příkladu VKontakte

Jak zavřít dveře z pantu vlastníma rukama