Domov » Odlišný » Pro děti » DIY dětský organizér
DIY dětský organizér

Pohodlný organizér do dětského pokoje si můžete vyrobit vlastníma rukama z běžných odpadních materiálů. Může být užitečné pro ukládání různých věcí pro vaše dítě: od dudlíků a dětských kombinéz až po plenky a produkty péče o dítě. Organizér pro miminko je velmi snadné vyrobit z nejběžnějších domácích potřeb, které jsou uloženy v každé domácnosti. Dětský organizér nejen usnadní život rodičům, ušetří spoustu místa ve skříni, ale pomůže také pohodlně uložit různé věci pro miminko.

Materiály

DIY dětský organizér

Látka, papír, karton (nebo hotová krabice), nůžky, krejčovská metr, lepidlo, pravítko, sešívačka, nůž, pero (tužka), oboustranná lepicí páska, běžná páska.

Přířezy pro dětský organizér. Návod krok za krokem.

DIY dětský organizér

Než se pustíte do práce na dětském organizéru, musíte si změřit zásuvku nebo komodu, ve které budou věci miminka uloženy. Je lepší měřit velikost budoucího organizéru ne od konce ke konci, ale s rezervou 1-1,5 cm pro další prostor v zásuvce. Měření budoucího základu pro organizér by mělo být provedeno individuálně, na základě vašich přání na vylepšení prostoru ve skříni.
Předem je také nutné naplánovat, jak bude organizér uvnitř boxu umístěn a jak velké by měly být vnitřní boxy. Pro pohodlí ukládání různých věcí můžete vyrobit krabice různých formátů: velké a malé. Výška krabice by měla být o pár centimetrů menší než u komody nebo skříně.
Pro základnu dětského organizéru vezmeme obyčejnou kartonovou krabici, změříme požadovanou velikost organizéru a vyřízneme papírenským nožem. Při správném měření byste měli mít pět částí: základnu krabice a její čtyři strany. Pro úsporu času můžete také použít hotovou krabici požadované velikosti. Například zpod bot nebo malých domácích spotřebičů.
DIY dětský organizér

Kartonové přířezy na obou stranách pevně přilepíme páskou, aby základna krabice byla pevná a nerozpadala se a neohýbala. Boky přilepte k základně dětského organizéru. Je důležité, aby tyto bočnice seděly na horní části základny krabice, aby se nová velikost organizéru nestala nepříjemným překvapením.
DIY dětský organizér

Nejprve připevníme opačné strany kartonové krabice. Usnadní to určení, kolik přebytků je třeba odříznout na jiných částech stran organizéru, pokud byly kusy změřeny nesprávně. Jakmile je základna dětského organizéru připravena, můžete sestavené krabice umístit do přihrádky se zásuvkami, abyste zajistili, že rozměry budou správné.
DIY dětský organizér

Přejděme k další práci na dětském organizéru. K měření vnitřku krabice používáme centimetr, protože lepenka může mít různou tloušťku. Pro větší pohodlí si měření zapisujeme na papír.
Tužkou (propiskou) a pravítkem si na připravenou látku uděláme značky a vnitřní boční díly organizéru vystřihneme na požadovaný rozměr. Dno krabičky přiložíme na látku a provedeme míry pro díl, kterým polepíme vnitřní dno.
DIY dětský organizér

Přejděme k měření vnější strany organizéru. Změříme vnější obvod krabice a přeneseme na látku. K naměřeným velikostem tkaniny přidejte dalších 1,5-2 centimetrů přebytečného materiálu pro práci.
DIY dětský organizér

Aby byl dětský organizér barevnější a zářivější, můžete použít látky dvou barev na vnitřní i vnější stranu. Organizér pro dítě tak bude vypadat originálněji.
DIY dětský organizér

Jasně zbarvenou hladkou látku můžete také použít pouze pro základnu vnitřku krabice (spodní část krabice), jako v navrhované mistrovské třídě. A všechny ostatní strany organizéru by měly být sestaveny z jiného materiálu, například ve formě pohádkových postaviček nebo zábavných zvířat.
Dětský organizér lze navíc pokrýt i ozdobným světlým papírem. Pokud však rodiče plánují použít dětský organizér pro ukládání plen, plen, dětských dětských a dětských maličkostí, je lepší použít látku.
DIY dětský organizér

Po přípravě všech detailů pro zdobení krabice byste měli látku vyžehlit. Je mnohem pohodlnější pracovat s hladkou látkou a organizér bude mít úhlednější a atraktivnější vzhled. Látkový dílek na vnější stranu organizéru je také nutné předem vyžehlit. Pomocí žehličky zažehlete proužky o délce několika centimetrů.
DIY dětský organizér

Zdobení dětského organizéru. Návod krok za krokem.

Po ohnutí okraje látky o centimetr, abyste později skryli spoj, musíte látku připevnit podél okraje k vnitřku krabice sešívačkou.Látka musí být pevně přitažena po obvodu krabice. Poté byste měli pečlivě položit záhyby látky do rohů a přilepit je lepidlem. Látku můžete také připevnit silnou oboustrannou páskou.
DIY dětský organizér

Poté musíte vzít kus připraveného materiálu a umístit jej na dno krabice. Poté byste měli provést měření na tkanině tužkou (perem), abyste ohýbali všechny potřebné strany materiálu na velikost. Okraje ohneme a zažehlíme žehličkou.
DIY dětský organizér

Přířez látky přilepte lepidlem nebo oboustrannou páskou na dno vnitřku krabice. Opatrně ji položte na dno a rukama přitlačte látku dolů.
DIY dětský organizér

Poté přilepte oboustrannou pásku na vnitřní okraj horní části krabice. Po celém obvodu krabice můžete použít dlouhý list oboustranné lepicí pásky a na okrajích ji skládat na obou stranách. Pásku můžete také umístit tečkovanými čarami na obě strany organizéru.
DIY dětský organizér

Odstraňte oboustrannou pásku a přilepte kus látky na vnější stranu organizéru. Zažehlené strany okraje opatrně přilepte na vnitřní stranu krabice.
DIY dětský organizér

Poté je třeba látku složit a přilepit k vnějšímu okraji organizéru, přičemž materiál dobře natáhnete po celém obvodu krabičky. Rohy krabice lze pro pevnost sešít.
DIY dětský organizér

Otočte krabici a nalepte pásku na vnější spodní část organizéru. Poté odstraňte pásku ze spodní části vnější části krabice a bez záhybů látky pevně přilepte materiál ke dnu pomocí oboustranné pásky.
DIY dětský organizér

Poté byste měli z papíru (bílého nebo barevného) vystřihnout obdélník požadované velikosti a zalepit jím vnější dno dětského organizéru.
DIY dětský organizér

K tomu musíte správně změřit spodní část vnější části krabice. Pro měření budete potřebovat pravítko a tužku (pero).Pokud je krabice velká, můžete použít několik listů papíru A4 k pokrytí dna krabice.
DIY dětský organizér

Nastříhaný papír přilepte lepidlem nebo připevněte oboustrannou páskou na spodní část dětského organizéru. Pokud byl obdélník sestaven ze dvou polovin papíru, lze strany v horní části pohodlně spojit obyčejnou páskou.
DIY dětský organizér

Poté můžete použít běžné lepidlo k nalepení všech chyb v organizéru, pokud existují. Světlý a originální organizér do dětského pokoje vlastníma rukama je připraven k použití.
DIY dětský organizér

V takových krabicích můžete pohodlně uložit věci vašeho dítěte ve vertikální nebo horizontální poloze. Navíc takový pohodlný organizér pro ukládání dětských věcí ušetří spoustu místa v zásuvce a pomůže vnést do domu pořádek.
5+dva=

Elektrická past na myši | Udělej si sám

Bryndáček "Berry" | Udělej si sám

Jak vyrobit popelový cement vlastníma rukama