Domov » Odlišný » Pro děti » Jednoduché krmítko pro ptáčky
"Nechci jít do zahrady!" zašeptal syn. Krátká pauza (aby se do plic dostalo více vzduchu). Najednou – místo obvyklého ranního křiku a hysterie – začalo miminko hořce plakat. Na vteřinu jsem byl transportován na jeho místo a cítil jsem, jak je špatný a vystrašený. Nevím, koho jsem utěšoval, sebe nebo dítě, když jsem řekl: "Chceš, abych ti řekl tajemství?" Na pyžamo mi přestaly kapat obrovské slzy velikosti vlašského ořechu. Jo, to mě zajímá... Ve vaší školce žije spousta ptáčků,“ začal jsem sebejistě. Žádný konkrétní plán nebyl, jen jsem se zdržoval časem. Nyní se každým dnem ochlazuje a ptáci potřebují jíst co nejvíce, aby zůstali v teple. Syn pozorně poslouchal, což znamená, že se uklidnil. Začněme se oblékat. Hlavní věc je nemlčet, mluvit o tom, abyste znovu nemysleli na svůj hořký úděl. "Jedí ptáci jeřáb?" navrhlo dítě. Rozhodně! Víte, co mají ptáci nejraději? Semena! A kozy jsou sádlo. V důsledku dlouhé duševní práce dítě nakonec řeklo:
Kde je berou? Jeřabina roste na stromech, ale co semena a sádlo? Dobří lidé je sypou do krmítek. Řekni mi, jak udělat ten nejjednodušší?
Vážení, slíbil jsem, že večer určitě uděláme takové řemeslo. Tady je příběh:
1. Budeme potřebovat: dva prázdné, dobře umyté obaly od džusu (1 litr), nůžky, sešívačku a kousek pevného provázku, drát, jedním slovem cokoli, co je po ruce a není to škoda. V mém případě se jedná o kožené tkaničky.
krmítka pro ptáky

2. Jeden z boxů bude „spodní část“ podavače, druhý bude „střecha“.
Příprava „spodu“. Do jedné z velkých stěn krabice vyřízněte obdélníkový otvor. Vzdálenost od dlouhé strany by měla být alespoň 1 cm, aby měli ptáci prostor k pobytu. Druhou krabici („stříšku“) položíme na bok a její strany uprostřed seřízneme v následujícím pořadí: dlouhá strana, krátká strana, pak opět dlouhá strana. Tím končíme:
krmítka pro ptáky

Pokud mají krabice různé velikosti, můžete vyříznout spodní stranu „střechy“, jak je vidět na fotografii:
krmítka pro ptáky

3. Krabice upevníme na čtyřech místech pomocí sešívačky. Pokud ho nemáte po ruce, můžete použít drát nebo nit.
krmítka pro ptáky

4. Dokončovací úpravy. Drenáž - nebo čtyři otvory ve „spodu“ podavače (vyrábíme je zevnitř). Spojovací prvky - nebo čtyři otvory podél okrajů v horním obdélníku „střechy“.

Výsledek!
krmítka pro ptáky

Toto krmítko je atraktivní zejména pro sýkory. S dítětem proto kupujeme sádlo a každé ráno chodíme brzy ráno nakrmit hladové ptáčky. K mému překvapení a radosti se obejdeme bez skandálů. Téměř...

Deska pro rychlé skládání oblečení